Thursday, 13 June 2013

Jimat jimat jimat !

Assalamualaikum blogger(s) and reader(s) sekalian.
Apa khabaran pun? Sihat? Myra alhamdulillah sihat! ;)
Pada waktu tengah hari rambang ni Myra terlalu semangat nak 
update blog and share something dengan kenkorang semua :D
Sebelum ni Myra ada buat research lah sikit pasal broadband and mobile internet for android.
Banyak bertanya dengan Encik Google untuk tahu pakej internet mana yang harganya berpatutan 
dan sesuai dengan student mcm Myra ni.
So search punya search, taraaaahhhh !
Bagi Myra satu telekomunikasi yang banyak menawarkan harga yang berpatutan dan berbaloi-2.
Service pun not bad lahh.
Iaituuuuuuuuuuu, DiGi :D
Okay let me tell you one by one.

First untuk Broadband :
Okay broadband ni slalunya dipakai pada tab or laptop korang tu kan.
So bagi Myra, pakej yang ditawarkan oleh DiGi ni berpatutan dan berbaloi 
jika di bandingkan dengan telco lain.
Myra menggunakan pakej internet 4gb dengan harga RM49 tetapi limited.
Tahap kelajuan dari pukul 2pg-7ptg.
Tp kalau bukan pada waktu tu pun broadband still lagi laju.
Takde lembap sangat. Not bad lah.
Tapi disadvantage dia tulah, limited
So kalau kuota habis means korang tak boleh guna dah broadband tu . Hikhik. 
Kena pandai-2 lah hadkan penggunaan tu. 
Jangan ralik sgt tengok youtube. Tak sampai seminggu habis dah kuota.


Kalau tak faham apa Myra pokpek kat atas tu sila lihat gambar ni untuk lebih jelas ;)

Second untuk Mobile Internet :
Mobile internet ni untuk  mereka pengguna android.
Sebelum ni Myra #bbuser. Tapi disebabkan blackberry ni terlalu banyak buat hal, 
so Myra bertukar ke android pulaaa.
Okay bagi pengguna android, Myra cadangkan korang gunalah DiGi. 
Ikut selera korang lah sama ada nak pakai plan yang mana. Ni bagi mereka yang guna prepaid.
DiGi ni ada banyak plan. Tp Myra lebih suka guna DiGi Smart Plan.
Sebabnyaaaaaaaa,

Baca benda ni betoi-betoi naa !

Haaa saja letak gambaq besaq-besaq. Biaq hampa dapat tengok terang-terang.
Sangatlah berbaloi sekiranya korang menambah nilai RM30 untuk sebulan,
 korang dapat data 600mb, call mana-mana telco 60min, dpt 60 sms kat mana-mana telco, 
30mms DiGi ke DiGi dan WhatsApp tanpa had :D 
Jika dibandingkan guna Maxis atau Celcom
korang hanya dapat access internet je semata-mata tanpa dapat call sms semua tu.
So baiklah guna DiGi. Tak ke berbaloi-baloi? Haaa amacam? 
Sudah membuat pilihan? Kalau tak percaya cuba compare dengan telco lain.
So buatlah pilihan yang terbaik. Sebagai student, mesti kita nak berjimatkan?
So sampaii disini sajalah al kisahnyaaa.
Sehingga ketemu lagi di masa akan datang.
Assalamualaikum! ;)

Nota kaki: Sebelum ni pengguna Maxis tegar, dari prepaid sampailah broadband. Bila usia dah meningkat boleh bezakan mana yang lebih baik ;)



6 comments:

  1. whatsapp tanpa batas,, nampak menarik.. :)

    ReplyDelete
  2. wah bagusnya ! ahhaa tq mira, tapi umobile pun dorang ckp okay. xtau mana satu, hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Qila! ;)
      Haa umobile pun murah jugakk. Tp ada yg pernah pakai cakap line lembap. So dia suruh Myra pakai digi je. Murah and laju ;)

      Delete
  3. wahhhh, info yg berguna....macam nak kena tukar ke digi jg je...jgn lupa follow balik ye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Afridayati. Done follow awk ;)

      Delete

COPYRIGHT@Segala Yang Tercatat di Atas Adalah Hak Milik Asmira Zulkafli